Teo & Dan Oravetz

ÉLETÚT

Oravetz Dániel, festőművész

1978-ban Veszprémben látta meg a napvilágot. Több mint tíz esztendeje foglalkozik festészettel és kreatív értékteremtéssel. Műszaki Menedzser szakon diplomázott a Pannon Egyetemen. Három évig IT mega-projekteket menedzselt,  több éven keresztül két saját céget vezetett, és megannyi vállalkozás fejlesztésében vett részt.

Majd az élet egy komoly kihívás elé állította, meg kellett tanulnia együtt élni egy mentális betegséggel. Lelki egyensúlyának elérése és megtartása érdekében úgy döntött, életmódot változtat. Ekkor kerültek előtérbe életében az értékteremtő kreatív tevékenységek. Eleinte csak hobbi szinten rajzolt, festett, alkotott, majd letisztult a saját, egyéni módszertana, és kialakult az igény, hogy művészeti tevékenysége saját teret kapjon. 

Mesterei Horváth Lajos és Sáska Tibor, akik révén megtapasztalhatta a művészet gyógyító erejét. 

Legutóbb a Magyarországon egyedülálló adottságokkal rendelkező Rege Galériában, Tihanyban került bemutatásra eddigi szakmai életútját bemutató ötven festmény részletből álló digitális kiállítása, MOSAIC címmel, a SAMSUNG The Frame TV-k közreműködésével.

“A művészet az életem. Célom a folyamatos fejlődés. Hiszem, hogy minden nehézség értéket teremt, és egy összetartó, egymást segítő közösség hegyeket tud megmozgatni nemcsak a magánéletben, de a művészet világában is.” Oravetz Dániel

Önálló kiállítások

  • 2021 Rege Galéria powered by Samsung The Frame, Tihany

  • 2021 Veszprémi Petőfi Színház,  Lélektől lélekig érzékenyítő fesztivál, Veszprém

  • 2016 Veszprém megyei könyvtár, Íródeák Művészkávézó, Veszprém

  • Több csoportos kiállításon vett részt Veszprémben és Budapesten.

Irodalmi munkássága:

  • 2019 Kulcsár Teodóra — Oravetz Dániel: Nem vagyok bolond, csak szkizofrén (Tenkesh Kiadó, Veszprém)

  • 2016 Oravetz Dániel — Kulcsár Teodóra: Mentőöv, Önsegítő kézikönyv lelki problémákkal küzdőknek, családtagjaiknak és segítőiknek (Oriold és Társai Kiadó, Budapest)

Fotó © 2020 Répásy Zsolt — https://www.instagram.com/zsolt.repasy/