My Way © Dan Oravetz

ÉLETÚT
Oravetz Dániel, NFT festőművész, kurátor

1978-ban Veszprémben látta meg a napvilágot. Több mint egy évtizede foglalkozik festészettel és kreatív értékteremtéssel.

Műszaki Menedzser szakon diplomázott a Pannon Egyetemen. Három évig IT mega-projekteket menedzselt,  több éven keresztül két saját céget vezetett, és megannyi vállalkozás fejlesztésében vett részt.

Majd az élet egy komoly kihívás elé állította, meg kellett tanulnia együtt élni egy mentális betegséggel. Lelki egyensúlyának elérése és megtartása érdekében úgy döntött, életmódot változtat. Ekkor kerültek előtérbe életében az értékteremtő kreatív tevékenységek.

Eleinte csak hobbi szinten rajzolt, festett, alkotott, majd letisztult a saját, egyéni módszertana, és kialakult az igény, hogy művészeti tevékenysége saját teret kapjon. Mesterei Horváth Lajos (1941-2019) és Sáska Tibor, akik révén megtapasztalhatta a művészet gyógyító erejét. 

2021 szeptemberében a Magyarországon egyedülálló adottságokkal rendelkező
Rege Galéria Tihanyban került bemutatásra addigi szakmai életútját átölelő ötven festmény részletből álló digitális kiállítása, MOSAIC címmel, a
SAMSUNG The Frame TV-k közreműködésével.

2022. márciusától a Rege Galéria Tihany, powered by Samsung THE FRAME kuratóriumának tagja lett.

Aktuális kiállítása ORAVETZ-PETRIK : KÉPMÁS címmel 2022. április 25-től megtekinthető a márkói Szent Márk Házban.

“A művészet az életem. Célom a folyamatos fejlődés. Hiszem, hogy minden nehézség értéket teremt, és egy összetartó, egymást segítő közösség hegyeket tud megmozgatni nemcsak a magánéletben, de a művészet világában is.”
Oravetz Dániel

Önálló kiállítások

Csoportos Kiállítások

  • Korábban több csoportos kiállításon vett részt Veszprémben és Budapesten is.

Irodalmi és közösségi munkássága:

Fotó © 2020 Zsolt Repasy - https://www.instagram.com/zsolt.repasy